fbpx

NFC SMART TAGGING

Het eerste beveiligingsbedrijf van Nederland met NFC-tags

De technologische ontwikkelingen gaan tegenwoordig razendsnel! Wij zijn deze week als eerste beveiligingsbedrijf van Nederland gestart met het scannen van NFC-tags. Wat zijn het eigenlijk en wat kan je er mee? Waarschijnlijk gebruik je het al, zonder dat je weet dat het een NFC-tag is. Zo zit er een NFC-tag in je pinpas die je gebruikt om contactloos te betalen en in je OV kaart die je voor het poortje houdt wanneer je incheckt.

NFC Tagging

Hoe werkt een NFC-tag?

NFC staat voor Near Field Communication. Door de NFC-tag te scannen met je smartphone, worden er gegevens uitgewisseld. Het werkt door middel van een chip en antenne combinatie. De NFC-tag zit verwerkt in Melrose stickertje ter grootte van een 2 euro munt, die je op elke plek kan opplakken. Deze technologie werkt heel snel en gebruikt weinig energie. Vergeleken met bluetooth gaan er minder gegevens verloren, omdat er bij het scannen maximaal 10 centimeter afstand tussen zit. De gegevens van onze NFC-tags zijn versleuteld, zo kan er makkelijk vertrouwelijke informatie uitgewisseld worden tussen onze beveiligers en de klant.

Wat gaat Melrose Security doen met NFC-tags?

De inzet van NFC-tags helpt bij het waarborgen van de veiligheid van een locatie. Door middel van de tags kan je zien waar en hoe laat de beveiliger een surveillanceronde heeft gelopen. Tijdens het lopen van een surveillanceronde kan de beveiliger meteen foto’s uploaden in het dienstrapport en ook opmerkingen toevoegen die direct kunnen worden ingezien. Ook is het mogelijk om een melding voor de volgende collega erin te zetten, wanneer er bijvoorbeeld een deur defect is waar extra aandacht voor nodig is. Wanneer iets opgelost is, kan de melding afgevinkt worden zodat de volgende persoon deze niet meer ziet. 

Door middel van een dashboard kan je live ‘tracken’ waar de beveiliger zich bevindt in het pand. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor complexe en grote gebouwen. Daarnaast kan je als organisatie ook zelf informatie in de tags zetten, zodat de beveiliger deze informatie meteen ziet tijdens zijn dienst. Het programmeren van de NFC-tags kan volledig naar wens worden ingericht. Maatwerk en innovatie vormen bij Melrose Security de basis voor de toekomst van de beveiliging. Er is niet één standaardoplossing. Wij richten beveiliging in op een manier die bij de locatie past. De mogelijkheden zijn oneindig!

Ben je benieuwd geworden wat NFC-tags voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij denken graag met je mee!

NFC tagging